ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Π. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ

UserName:
Password:

Πέτρος Καρακίτσος

Ο Πέτρος Καρακίτσος είναι Καθηγητής, Διευθυντής στο Εργαστήριο Διαγνωστικής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (Π.Γ.Νοσοκομείο  «Αττικόν»). Μέλος τεσσάρων ελληνικών και τεσσάρων διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή
κεφαλαίων σε δέκα επιστημονικά συγγράμματα και σε δύο εκπαιδευτικά CDs. Ενεργό μέλος της Επιτροπής για τον έλεγχο ποιότητας και την εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κυτταρολογικών Εταιρειών. Συμμετοχή ως κύριος ερευνητής σε 22 Ελληνικά ή Διεθνή Ερευνητικά Προγράμματα, από τα οποία έχουν δημοσιευθεί 121 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά μετά από κρίση και προκύψει 195 ανακοινώσεις και διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, καθώς και 12 βραβεύσεις.

 

Μαγδαληνή - Μελίνα Σταματάκη

Η Μαγδαληνή - Μελίνα Σταματάκη είναι γιατρός Κυτταρολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στο Εργαστήριο Διαγνωστικής Κυτταρολογίας του ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» από την έναρξη της λειτουργίας του και από το 2009 με βαθμό Διευθυντή ΕΣΥ.
Τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για απόκτηση τίτλου MSc. Έχει παρακολουθήσει 50 σεμινάρια σχετικά με την ειδικότητα της Κυτταρολογίας, έχει συμμετάσχει σε 38 ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια με οκτώ διαλέξεις – εισηγήσεις και συντονισμό σεμιναρίων, καθώς και με 105 συνολικά ανακοινώσεις (60 σε ελληνικά και 45 σε διεθνή), με δύο τιμητικές διακρίσεις. Έχει έξι δημοσιευμένες, μετά από κρίση, εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 

Διονύσιος Άνοινος

Ιατρός Κυτταρολόγος, Επιμελητής Α’ στο Εργαστήριο Διαγνωστικής Κυτταρολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με πολυετή προυπηρεσία στο ΕΣΥ. Συνέβαλε στην ίδρυση και λειτουργία των κυτταρολογικών εργαστηρίων των Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Τρίπολης. Εχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.
Εχει επίσης στο ενεργητικό του πολλές παρουσιάσεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

 

Χρίστος Μεριστούδης

Ο Χρήστος Μεριστούδης είναι επικουρικός επιμελητής στο Εργαστήριο Διαγνωστικής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (Π.Γ. Νοσοκομείο «Αττικόν»).Είναι μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε ελληνικά ερευνητικά προγράμματα , με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις και διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.
Έχει εκπαίδευση ‘Expert Level’ στην τηλεματική, internet και τις εφαρμογές αυτών στον ιατρικό χώρο.

 

Νίκη Μάργαρη

Η Νίκη Μάργαρη είναι επικουρικός επιμελητής στο Εργαστήριο Διαγνωστικής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (Π.Γ.Νοσοκομείο "Αττικόν"). Μέλος της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετοχή σε Ελληνικά Ερευνητικά προγράμματα με δημοσιέυσεις σε διεθνή επιστημονικά περιδικά, καθώς και ανακοινώσεις και διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, με μια διεθνή βράβευση.

 

Μαρία Παπαευθυμίου

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή, στο Μιλάνο της Ιταλίας, και εξειδικεύτηκε στην ειδικότητα της Κυτταρολογίας στην Αθήνα. Στη συνέχεια διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», Αθήνα, κατ’εξοχήν Γυναικολογικό Νοσοκομείο και εξειδικεύτηκε κυρίως στο Γυναικολογικό υλικό.
Σήμερα συνεχίζει εκεί ως Διευθύντρια του Τμήματος. Διατέλεσε ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Κυτταρολογικής Εταιρείας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας τραχήλου και Κολποσκόπησης. Συμμετείχε στην Οργανωτική επιτροπή του 4ου και 6ου Πανελλήνιου Κυτταρολογικού Συνέδριου. Έχει συγγράψει επιστημονικό βιβλίο με τίτλο "Γυναικολογική Κυτταρολογία», και συμμετείχε στη συγγραφή Τιμητικού Τόμου, Δ. Αραβαντινού με το κεφάλαιο «Εγκυρότητα και Διαγνωστική Αξία της Κυτταρολογικής Εξέτασης σε Παρακεντήσεις του Μαστού με λεπτή βελόνη». Επίσης έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα 52 μελέτες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα έγκυρα ιατρικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει 87 ανακοινώσεις σε ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια. Επιπλέον έχει δώσει πάνω από 30 ομιλίες σε επιστημονικά θέματα ιατρικού περιεχομένου.

 

Εμμανουήλ Μαστοράκης

Πτυχιούχος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι γιατρός Κυτταρολόγος Διευθυντής ΕΣΥ Κυτταρολογικού Εργαστηρίου στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης και υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου στο νοσοκομείο όπου εργάζεται. Συμμετέχει στο Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας.
Εχει παρακολουθήσει 59 ιατρικά συνέδρια και 37 σεμινάρια που αφορούν την ειδικότητα της Κυτταρολογίας με 80 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις. Σε 10 επιστημονικές εκδηλώσεις συμμετείχε ως εισηγητής ή συντονιστής. Διοργάνωσε την 1η Παγκρήτια Διεπιστημονική Ημερίδα για τις οζώδεις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Συμμετέχει επίσης σε προγράμματα εκπαίδευσης ειδικευομένων ιατρών. Εχει δημοσιεύσει 6 μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του θυρεοειδούς σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαγνωστικής Κυτταρολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών « Αττικόν».

 

Νικόλαος Στεργίου

Ο Νικόλαος Στεργίου είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τα θεματικά πεδία της τηλεκυτταρολογίας, του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενών και της αξιολόγησης εκπαιδευτικών εφαρμογών μέσω Η/Υ.
Κατέχει εξειδικευμένες γνώσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών (J2EE, Web servers, MVC frameworks) αλλά και στη διαχείριση σχεσιακών βάσεων δεδομένων (Oracle, MySQL, MS-SQL Server). Είναι συγγραφέας του λογισμικού της πλατφόρμας CytoTrainer. Έχει παρουσιάσει 4 εργασίες του σε πανευρωπαϊκά συνέδρια ενώ έχει δημοσιεύσει επιστημονική εργασία σχετικά με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού εργαλείου CytoTrainer σε κορυφαίο διεθνές περιοδικό ιατρικής πληροφορικής.

 

Μάκης Πουλιάκης

Είναι φυσικός ηλεκτρονικός ραδιοηλεκτρολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, και επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διαγνωστικής Κυτταρολογίας. Έχει συμμετοχή σε πληθώρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.
Έχει 29 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και πληθώρα από ανακοινώσεις και διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Επιπλέον έχει συμβάλει στη συγγραφή δυο βιβλίων. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μεταπτυχιακών Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων, της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

 

Νέα

9/7/09: Προστέθηκαν οι παρουσιάσεις του σεμιναρίου "ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΑΣ"

8/8/10: Πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση της εφαρμογής

10/2/11: Προστέθηκε υλικό για την κυτταρολογία υγρής φάσης σε κολποτραχηλικά επιχρίσματα

15/4/11: Πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση της αρχικής σελίδας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ" © 2008-2013